Herstel

Herstel

Met hernieuwde energie terug aan de slag

Omdat preventie alleen soms niet voldoende is, helpt JobAssist je ook in het herstellen van je burnout. Een burnout kan je echt overvallen. Je loopt al zo lang met zo veel stress rond en dan toch: die bewuste dag gaat het licht uit. Niets zien aankomen en achteraf beschouwd misschien toch ook weer wel...

 

Bij een burnout merk je vaak een verminderd functioneren op de volgende domeinen:

  • Emotionele uitputting: mentale en fysieke moeheid
  • Vervreemding van wat er in je werkomgeving maar ook ruimer gebeurt. Vaak komt dit tot uiting in een cynische houding of een gevoel van   onverschilligheid.
  • Een gevoel van falen: je hebt het gevoel dat je meer fouten maakt of dat je niet meer bekwaam bent om te doen wat je zou moeten doen.

 

Heb je al langer het idee dat je teveel stress ervaart op je werk of heeft je huisarts de diagnose burnout vastgesteld, dan wordt het waarschijnlijk tijd om een herstel-traject op te starten.

Een herstel-traject is een intensief coachingstraject om uit je burnout te geraken en jouw specifieke tools te ontwikkelen om herval te minimaliseren en toekomstig comfort te maximaliseren.

 

Bij JobAssist kiezen we ervoor om dit specifieke traject in de kantoren van JobAssist te doen en dus niet op de werkvloer. Dit doen we omdat werknemers vaak toch thuis zijn in ziekteverlof en er behoefte aan hebben om een tijdje geen contact te hebben met de werkgever. We gaan de werknemer wel stimuleren om contact te maken met het werk wanneer hij of zij zich er klaar voor voelt.

 

Het herstel-traject van JobAssist heeft als doel de getroffen werknemer terug aan het werk te krijgen. Dit doen we door een coachingstraject op te starten waar de nadruk ligt op: stabilisatie, reïntegreren, terugvalpreventie en jobcrafting. Tijdens dit traject gaan we de pijnpunten detecteren die ervoor gezorgd hebben dat men in die burnout is terecht gekomen, we coachen de medewerker in hoe er anders mee om te gaan en we gaan tenslotte ook een aantal aanbevelingen doen naar de toekomst om de hervalkans zo klein mogelijk te maken.

 

Een werknemer kan zich op eigen initiatief aanmelden of de organisatie kan dit voor hem of haar doen. Alleszins is er ook een verkennend gesprek met de organisatie waarin kan aangegeven worden wat zij als  probleem ervaren. Dit gesprek kan met de HR-verantwoordelijke zijn en liefst ook met de directe leidinggevende van de betrokken werknemer.

 

Wil je meer info over dit traject of wil je dit traject starten neem dan contact met ons op via 0468 14 38 97 of info@jobassist.be.

Contactgegevens:

+32 468 14 38 97

Info@jobassist.be

Merksem

                                              Copyright © JobAssist 2019