Burnout-coaching

Burnout-coaching

Met hernieuwde energie terug aan de slag

Sedert een tiental jaar begeleiden wij mensen die in een burnout terecht zijn gekomen.

Een burnout kan je echt overvallen. Je loopt al zo lang met zo veel stress rond en dan toch: die bewuste dag gaat het licht uit. Niets zien aankomen en achteraf beschouwd misschien toch ook weer wel...

Burnout is steeds te bekijken in de ruimere context. Mensen worden niet ziek van hard te werken, maar wel van de combinatie van hard werken en chronische stress of uitputting waardoor een gevoel van machteloosheid ontstaat.

Als deze situatie lang genoeg aanhoudt, word je daar ziek van.

Een passend antwoord formuleren op deze chronische stressoren is de uitdaging in elke burnout-coaching.


Bij een burnout merk je vaak een verminderd functioneren op de volgende domeinen:

  • Emotionele uitputting: mentale en fysieke moeheid
  • Vervreemding van wat er in je werkomgeving maar ook ruimer gebeurt. Vaak komt dit tot uiting in een cynische houding of een gevoel van onverschilligheid.
  • Een gevoel van falen: je hebt het gevoel dat je meer fouten maakt of dat je niet meer bekwaam bent om te doen wat je zou moeten doen.

 

Heb je al langer het idee dat je teveel stress ervaart op je werk of heeft je huisarts de diagnose burnout vastgesteld, dan wordt het waarschijnlijk tijd om burnout-coaching op te starten.

Dit is een intensief coachingstraject om uit je burnout te geraken en jouw specifieke tools te ontwikkelen om herval te minimaliseren en toekomstig comfort te maximaliseren.

 

De nadruk van dit  coachingstraject ligt op: stabilisatie, reïntegratie, terugvalpreventie en jobcrafting. We gaan detecteren wat ervoor gezorgd heeft dat je in die burnout bent terecht gekomen, we coachen je in hoe er anders mee om te gaan en we gaan tenslotte ook een aantal aanbevelingen doen naar de toekomst om de hervalkans zo klein mogelijk te maken.

 

Wil je meer info over dit traject of wil je dit traject opstarten? Neem dan contact met ons op via 0468 14 38 97 of info@jobassist.be.

Contactgegevens:

+32 468 14 38 97

Info@jobassist.be

Merksem

                                              Copyright © JobAssist 2020